Evenementen programma

Donderdag, 29. Maart 2018, 18:00 - 20:30

We hebben een primeur; het eerste gezamenlijke evenement van DARQA en NNK!

DARQA en NNK (Nederlands Netwerk voor Kwaliteitsmanagement) werken sinds enige tijd samen aan het op de kaart zetten van kwaliteitsmanagement, zowel in de life sciences industrie als in de zorg.

Op 29 maart 2018 komt dat tot uiting door een gezamenlijk evenement met als titel “Risicomanagement”. Tijdens deze bijeenkomst zal Martin van Staveren, directeur van Van Staveren Risk Management (VSRM), auteur van het boek “Risicogestuurd werken in de praktijk” en kerndocent aan de executive masteropleidingen Risicomanagement en Public Management, Universiteit Twente een interactieve presentatie geven over risicomanagement.

 

 

Met (kwaliteits)risico’s heeft elke organisatie te maken, maar hoe ermee wordt omgegaan verschilt enorm. Er wordt van weggekeken, of regelgeving wordt dichtgetimmerd, met de illusie van zekerheid. Maar het kan anders. Door risico gestuurd te werken, kijk je de realiteit van onzekerheid diep in de ogen en maak je op basis daarvan scherpe keuzes. 
Martin van Staveren geeft glashelder aan hoe je dit als manager of professional aanpakt. Hoe je de voorwaarden in je organisatie zo ontwikkelt, zodat de mensen om je heen ook risicogestuurd willen werken.

 

 

Onderzoeksresultaten uit zijn promotieonderzoek, in combinatie met praktijkervaringen, vormen de basis voor zijn interactieve presentatie. Hierin krijgt u praktische antwoorden op vragen als:

  • Waarom werkt gewoon risicomanagement meestal niet?
  • Wat zijn kenmerken van risicogestuurd werken en dito kwaliteitsmanagement?
  • Hoe schep je als professional of manager voorwaarden voor effectieve risicosturing?
  • Wat is risicoleiderschap, anno nu?

Programma

Informele bijeenkomst met dinerbuffet gevolgd door de presentatie. Daarna gelegenheid tot napraten en verder netwerken.

Deelname staat open voor leden van DARQA en NNK. DARQA-leden kunnen zich HIER aanmelden (na login).
NNK-leden kunnen zich aanmelden via de NNK-website

Locatie :  Stadskasteel Oudaen
Oudegracht 99
Utrecht
3511 AE

DARQA Logo Regulatory Focus GroupDe DARQA Regulatory Focus Group heeft tot doel het becommentariëren en reviewen van nieuwe regelgeving, concept-guidelines en richtlijnen in revisie.

DARQA leden die betrokken willen worden bij de evaluatie en becommentariëring van nieuwe of gewijzigde wet- en regelgeving kunnen zich HIER aanmelden voor de Regulatory Focus Group op LinkedIN.

DARQA Nieuwsbrief

poppenDARQA stuurt ad hoc een Nieuwsbrief uit naar haar leden.
Ook niet-leden kunnen zich inschrijven op deze DARQA Nieuwsbrief

Aanmelden voor de DARQA Nieuwsbrief

 

Lid worden van DARQA?

lidwordenWordt ook lid van DARQA waar alle belangengroepen elkaar ontmoeten en informatie uitwisselen op het gebied van regelgeving, goede praktijken en ontwikkelingen.

Aanmelden voor lidmaatschap

Evenementen

evenementDe DARQA en haar commissies organiseren bijeenkomsten voor leden en niet-leden

 

Evenementen programma