Selecteer de taal

DARQA Jubileumconferentie “Quality beyond compliance”
 

Vrijdag, 17. September 2021, 09:00 - 18:30

Feestje? Waar is dat feestje? Daar is dat feestje!

DARQA jubileumconferentie ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan:

”Quality beyond compliance

Deze conferentie zal “live” gehouden worden in het CORPUS Congress Centre in Oegstgeest.

In verband met corona gelden er wel een paar maatregelen waar we ons aan zullen houden:

  • We zullen niet "testen voor toegang” ter plaatse maar vragen onze deelnemers wel alleen zonder klachten naar CORPUS te komen.
  • Alle deelnemers houden zich gedurende het evenement in de zalen wel en anders zo goed als mogelijk aan de 1,5 meter afstand. De zalen zijn hierop ingericht. Mondkapjes zijn niet nodig.
  • Tijdens de "Reis door de mens" wordt ook 1,5 meter afstand gehouden, ook ten opzichte van de medewerkers van CORPUS die voor begeleiding zorgen.
  • Deelnemers aan de "Reis door de mens" dragen een mondkapje dat door DARQA ter beschikking wordt gesteld en na afloop kan worden weggegooid.
We hebben er zin in want alle ingrediënten zijn aanwezig voor een mooie dag: het ontmoeten van oude bekenden en nu nog onbekenden, interessante presentaties die stof tot nadenken geven en voldoende mogelijkheden tot netwerken onder het nuttigen van buikvulling om de dag comfortabel en tevreden door te komen. En niet te vergeten natuurlijk: de Reis door de mens!

 

Programma

09.00 – 09.50 uur Ontvangst
09.50 – 10.00 uur Welkom door dagvoorzitter
10.00 – 11.00 uur Willem van Boekel
  Kwaliteitsborging: Van last naar lust
Willem van Boekel is een ervaren acteur, presentator, trainer en spreker op congressen, symposia en overige bijeenkomsten. Als voormalig presentator van Omdenken beheerst hij alle facetten van het sprekersvak. Hij neemt onderwerpen en mensen uiterst serieus en weet zijn presentatie altijd vrolijk en losjes te houden.
  Willem houdt een verhaal over leiderschap en verbinding in het kader van kwaliteitsborging als last of lust.
Wat is er nodig om zelf de bron te zijn van een kwaliteitscultuur, waarin je wordt gezien als volwaardig gesprekspartner.
Hoe voorkom je dat je kwaliteitsborging wordt gezien als een last en de kwaliteitsmedewerker als ongewenste overhead?
  Het waarborgen van kwaliteit wordt gezien als last en de quality assurance medewerker als overhead.
  Wat is er nodig om als kwaliteitsmedewerker zelf de bron te zijn van een kwaliteitscultuur waarin je wordt gezien als volwaardig gesprekspartner?
Hoe vind je balans in je communicatie zodat je als leidend wordt gezien in het kwaliteitsvak en wet- en regelgeving kunt uitvoeren zonder politieagent te zijn?
11.00 – 12.00 uur Helena van den Dungen, Astellas
  Farmacovigilantie: de horizon voorbij
Helena’s professionele carrière valt op te delen in drie hoofdthema’s:
Als pre-klinisch onderzoeker was zij werkzaam op het gebied van de neuro-endocrinologie (PhD : Vrije Universiteit Amsterdam).
Als Inspecteur bij de IGZ (IGJ) was ze verantwoordelijk voor GLP, GCP en PV inspecties in Nederland. Na de oprichting van de EMA leidde zij de eerste EMA Centrale Procedure inspecties voor GCP en voor PV.
Sinds 2007 werkt zij voor de farmaceutische industrie als Global Head Pharmacovigilance QA.
12.00 – 14.00 uur Lunch en Reis door de mens
14.00 – 14.45 uur Hans de Raad, Opennovations
  Artificial Intelligence; traceability and controllability
Hans heeft tientallen jaren ervaring in softwarebeveiliging, data- integriteit en IT ontwikkeling en validatie, zowel voor de overheid als voor verschillende laboratoria. Ook heeft hij ruim ervaring als kwaliteits- en complianceconsultant voor verschillende grote farmaceutische bedrijven.
Hans is bestuurslid van DARQA.
14.45 – 15.30 uur Wilma Meijs, WMFA
  GMP during the development of new products
Wilma behaalde haar masterstitel in biochemie en haar doctorstitel in geneesmiddelen in 1996 waarna zij bij TEVA aan de slag ging als QC-manager. Sindsdien heeft zij bij verschillende bedrijven gewerkt binnen QC, QA of als QP. Ze heeft zowel ervaring met kleine moneculen als met biotechnische producten en is sinds 2003 betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe farmaceutische geneesmiddelen.
15.30 – 16.00 uur Pauze
16.00 – 17.00 uur Céline Schillinger, France’s business woman of the year 2013, La Tribune (The woman that transformed Sanofi)
  Quality as a movement for change
Céline is momenteel Head Innovation & Engagement bij Sanofi Pasteur waar ze sociale media op een innovatieve manier benut om de farmaceutische industrie wakker te schudden en zo levens te redden. Voordat ze in 2001 bij Sanofi in dienst trad heeft zij bij andere bedrijven gewerkt, onder andere in Vietnam en China. In 2011 heeft ze het Women Empowerment Network bij Sanofi opgericht met als doel om een grotere vertegenwoordiging van vrouwen in de top van het bedrijf te bewerkstelligen en tot betere bedrijfsresultaten te komen. Daarnaast heeft zij de Break Dengue Community opgericht, een samenwerkingsverband tussen verschillende initiatieven gericht op het wereldwijd terugdringen van dengue koorts, waarvoor zij diverse prestigieuze prijzen heeft ontvangen.
17.00 – 17.10 uur Afsluiting door dagvoorzitter
17.10 – 18.30 uur Borrel/buffet
 

Deelname

Aan dit evenement kunnen alleen DARQA-leden deelnemen. Login om je op te geven voor gratis deelname.

De namen van de deelnemers aan de conferentie zijn zichtbaar voor de andere deelnemers.

Locatie :  CORPUS Congress Centre
Willem Einthovenstraat 1
Oestgeest
2342 BH
Nederland
https://corpusexperience.nl/nl/#!
Contact :  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
 

DARQA Nieuwsbrief

poppenDARQA stuurt ad hoc een Nieuwsbrief uit naar haar leden.
Ook niet-leden kunnen zich inschrijven op deze DARQA Nieuwsbrief

Aanmelden voor de DARQA Nieuwsbrief

 

Lid worden van DARQA?

lidwordenWordt ook lid van DARQA waar alle belangengroepen elkaar ontmoeten en informatie uitwisselen op het gebied van regelgeving, goede praktijken en ontwikkelingen.

Aanmelden voor lidmaatschap

Presentaties

taartstukU kunt presentaties en andere belangrijke documenten downloaden

Downloaden van presentaties