Selecteer de taal

DARQA Webinar: Electronische handtekeningen
 

Vrijdag, 18. Februari 2022, 14:00 - 15:30

Op vrijdag 18 februari a.s. organiseert DARQA een webinar over het gebruik van elektronische handtekeningen in de GxP-omgeving.

In een globale of virtuele organisatie is het altijd een uitdaging om op een efficiënte en betrouwbare manier de vereiste handtekeningen te verzamelen op GxP-documenten. Het is duidelijk dat door de pandemie het remote werken een verdere vlucht heeft genomen en daarmee is de behoefte aan elektronische handtekeningen steeds groter geworden.

Gesloten systemen waarbij je inlogt, zoals Electronic Data Capture of Learning Management systemen, hebben normaal gesproken een oplossing voor een elektronische handtekening “ingebouwd”. Maar wat als je een elektronische handtekening wilt plaatsen op een willekeurig GxP-document (bijv. een studieprotocol of ander studiedocument geschreven in Word), waar je normaal gesproken een “wet ink” handtekening op had gezet? Hoe borg je de integriteit van zo’n elektronische handtekening?

Emmie Heeren, Managing Consultant Data Integrity and CSV bij ProPharma Group, neemt de deelnemers in een presentatie aan de hand van wetgeving en voorbeelden mee en beantwoordt onder andere de volgende vragen:

-   Aan welke vereisten moet een elektronische handtekening in een GxP-omgeving voldoen?
-   Waar moet je rekening mee houden bij de implementatie van een elektronische handtekening binnen een GxP-gereguleerde organisatie?
-   Waar moet je op letten bij het selecteren van een e-signature solution?
-   Hoe zie je dat een elektronische handtekening voldoet aan de vereisten?

Na afloop van de presentatie is er ruimte voor vragen, discussie en het delen van ervaringen.

Deelname
Deelname voor leden van DARQA is gratis.
Aan dit evenement kunnen niet-DARQA-leden deelnemen na overschrijving van € 25,- op de bankrekening van DARQA NL 61 ABNA 0245 9984 46 o.v.v. NAAM deelnemer en DARQA Webinar 180222. De overschrijving van € 25,- moet uiterlijk woensdag 16 februari 2022 ontvangen zijn door DARQA.

 
Registraties zijn nu gesloten
 
 

DARQA Nieuwsbrief

poppenDARQA stuurt ad hoc een Nieuwsbrief uit naar haar leden.
Ook niet-leden kunnen zich inschrijven op deze DARQA Nieuwsbrief

Aanmelden voor de DARQA Nieuwsbrief

 

Lid worden van DARQA?

lidwordenWordt ook lid van DARQA waar alle belangengroepen elkaar ontmoeten en informatie uitwisselen op het gebied van regelgeving, goede praktijken en ontwikkelingen.

Aanmelden voor lidmaatschap

Presentaties

taartstukU kunt presentaties en andere belangrijke documenten downloaden

Downloaden van presentaties