Selecteer de taal

NVMA Congres Privacy en Informatiebeveiliging 2015
 

Woensdag, 29. April 2015

NVMA Congres Privacy en Informatiebeveiliging 2015

Nieuwe Europese privacyregels met forse impact in aantocht

De Europese Unie (EU) bereidt nieuwe strengere regels voor ter bescherming van persoonsgegevens, die ook forse impact zullen hebben op de zorg. Wat betekenen ontwikkelingen
als een meldplicht datalekken, privacy by design and default en het aanstellen van een privacyfunctionaris voor de zorg?
De EU wil de privacy van de Europese burgers beter beschermen via een nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).
Sinds de totstandkoming van de nationale en Europese privacyregels (de Europese richtlijn ter bescherming van persoonsgegevens uit 1995 en de Wet bescherming persoonsgegevens uit 2001) is de omvang van automatische verwerking en uitwisseling van persoonsgegevens namelijk enorm toegenomen.

De nieuwe privacy verordening wordt in 2016 van kracht;
hoog tijd om u daarover te laten infomeren! Tijdens het NVMA congres wordt nader ingegaan op wat de AVG inhoudt, de gevolgen voor uw organisatie en hoe u zich daar de komende periode op kan voorbereiden.

Ook in klinisch onderzoek zullen deze veranderingen doorwerken. Is observationeel onderzoek zonder vooraf schriftelijke toestemming van de patient mogelijk? Hoe moeten we het onderzoek dat wordt uitgevoerd door de biobanken, organiseren?

Hoe moeten verzamelingen van medische gegevens (databanken van onderzoek) worden aangemeld? Door wie?

Locatie :  KONINKLIJK INSTITUUT VOOR DE TROPEN MAURITSKADE 63, 1092 AD AMSTERDAM
Contact :  www.nvma.nl
 
 
 

DARQA Nieuwsbrief

poppenDARQA stuurt ad hoc een Nieuwsbrief uit naar haar leden.
Ook niet-leden kunnen zich inschrijven op deze DARQA Nieuwsbrief

Aanmelden voor de DARQA Nieuwsbrief

 

Lid worden van DARQA?

lidwordenWordt ook lid van DARQA waar alle belangengroepen elkaar ontmoeten en informatie uitwisselen op het gebied van regelgeving, goede praktijken en ontwikkelingen.

Aanmelden voor lidmaatschap

Presentaties

taartstukU kunt presentaties en andere belangrijke documenten downloaden

Downloaden van presentaties