Selecteer de taal

DARQA en AlertOnline thema workshop: Cloud, encryptie en privacy
 

Vrijdag, 30. Oktober 2015, 12:30 - 16:00

DARQA ICT commissie organiseert in samenwerking met AlertOnline campagne van het Nationaal Cyber Security Centrum en ECP-EPN een ICT workshop middag op 30 Okt 2015:

alert online logo tcm135 512021
Cloud, encryptie en privacy

encrypted storage or archiving in the cloud

secure email communication

impact van de nieuwe privacy wetgeving die per 1 januari 2016 van kracht zal worden

 

 

Privacy en data protectie: Safe Harbor is dood – leve Safe Harbor 2.0

Op 6 oktober heeft het Europese Hof van Justitie een uitspraak gedaan in de zaak van Max Schrems vs. Facebook en heeft de Safe Harbor bepaling ongeldig verklaard. 4.400 bedrijven moeten op zoek naar een andere mogelijkheid om legaal persoonlijke informatie van Europese burgers in de VS te kunnen verwerken (denk inderdaad aan Facebook, Gmail, maar ook Clinical Trial informatie of andere klanteninformatie). Safe Harbor 2.0 is in de maak, maar er is nog geen overeenstemming tussen partijen. Wat is de impact? Kan het gehele Safe Harbor framework nu de prullebak in? Op 30 oktober zal er meer duidelijkheid zijn hoe bedrijven in de praktijk hiermee om moeten gaan.

Waar Brussel ook mee bezig is, is de nieuwe Europese Privacy and Data Protectie wetgeving. Langzaam gaan de contouren van de wetgeving duidelijk worden, maar tevens ook dat deze wetgeving mogelijk vage compromissen bevat die, nadat de wetgeving gefinaliseerd is, interpretatie behoeft. Is het verstandig om te wachten of kun je al voorbereidingen treffen? Privacy Impact Analysis, Privacy by Design, Data Protection Officer, etc. Wat is de impact op clinical trials?

Zijn jullie klaar voor de nieuwe wet, inzake meldplicht datalekken, die per 01 januari 2016 effectief zal zijn?

Verder: back to basics. Waar gaat Privacy en Data Protectie nu eigenlijk over? Hoe herken je is wat goed of minder goed is?

 

Locatie :  Regardz ‘De Eenhoorn’, Barchman Wuytierslaan 2, Amersfoort
Contact :  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Registraties zijn nu gesloten
 
 

Advertentie Apotheek A15

 

Apotheek A15

Apotheek A15, een joint venture van het Erasmus MC, UMC Groningen, Radboudumc en UMC Utrecht, zoekt een (ziekenhuis-)apotheker met brede en diepgaande kennis op het gebied van kwaliteitsmanagement en -borging voor de functie:

Hoofd Quality Assurance

Stuur je motivatiebrief en CV vóór 25 juli 2024 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Marleen Kemper, Algemeen Directeur, telefoon: 0183-820800.

DARQA Nieuwsbrief

poppenDARQA stuurt ad hoc een Nieuwsbrief uit naar haar leden.
Ook niet-leden kunnen zich inschrijven op deze DARQA Nieuwsbrief

Aanmelden voor de DARQA Nieuwsbrief

 

Lid worden van DARQA?

lidwordenWordt ook lid van DARQA waar alle belangengroepen elkaar ontmoeten en informatie uitwisselen op het gebied van regelgeving, goede praktijken en ontwikkelingen.

Aanmelden voor lidmaatschap

Presentaties

taartstukU kunt presentaties en andere belangrijke documenten downloaden

Downloaden van presentaties